Onze familiegeschiedenis

Een begrafenisonderneming met veel ervaring

Begrafenisonderneming Eraly is een familiebedrijf dat doorheen de jaren uitgroeide van een eenmanszaak tot een kmo. Het werd in 1963 opgericht door Gaspard Eraly en zijn echtgenote Hilde Wouters. Vandaag telt Eraly vijf uitvaartcentra met in totaal acht vaste medewerkers.

Multifunctionele wagen

De begrafenisonderneming was in de beginjaren geen hoofdactiviteit. De investering in de eerste ceremoniewagen, de iconische Citroën DS-break was dan ook voor dubbel gebruik. Diezelfde wagen werd privé ingezet als familiewagen voor het kroostrijk gezin met negen kinderen (zeven zonen en twee dochters). Gaspard en Hilde hadden geen gebrek aan creativiteit.

Een begrip in de regio

De vindingrijkheid en de ondernemerslust van het koppel loonde, want begrafenisonderneming Eraly groeide uit tot een begrip in Tremelo en de omliggende gemeenten. In 1966 openden Gaspard en Hilde hun eerste bijhuis in Rotselaar, later volgden Herent en Haacht. In 1983 richtten ze hun eerste funerarium op in Rotselaar. Vanaf dan ging het snel, want in 1984 en 1985 openden ook de funeraria in Keerbergen en Haacht.

Derde generatie

Het werk nam toe en daarom stapten kinderen Luc, Stephanie, Frans, Damiaan en Jozef mee in de zaak. Op dit moment is begrafenisonderneming Eraly een derdegeneratiebedrijf, want ook kleinkinderen Gaspard en Joris gingen in de jaren negentig actief deel uitmaken van de onderneming. Ons team wordt daarbij ook versterkt door vaste en losse medewerkers zonder familieband, maar ook zij helpen mee om de nieuwe wind binnen Eraly uit te dragen. Ze zijn doordrongen van de waarden van Eraly en zullen volgens dezelfde persoonlijke en familiale aanpak werken die zo kenmerkend is voor onze onderneming.

Een nieuwe wind

De laatste mijlpaal in de lange geschiedenis van Eraly? De bouw van een gloednieuw uitvaartcentrum in Tremelo in 2015. Met de opening van dat centrum kozen wij resoluut voor een nieuwe aanpak. Een persoonlijke benadering en tijd en ruimte om afscheid te nemen zijn daarbij de absolute speerpunten. Ons doel? Als het leven door een overlijden even stilstaat, willen we het leed van de nabestaanden verzachten door hen uit de wind te zetten en hen persoonlijk afscheid te laten nemen.

 

Wil je ook ontdekken wat onze begrafenisonderneming zo uniek maakt? Neem dan contact met ons op of kom langs in een van onze uitvaartcentra in Tremelo, Keerbergen, Rotselaar, Herent en Haacht.